Potreban materijal: teglica promjera 6 cm, crvena akrilna boja, crvena window boja, gips, srebrna žica 0,6 ili 0,8 mm, kliješta, kist, folija (za umetanje papira u registrator), kvačica, alu folija, papirnata trava

Teglicu obojite crvenom bojom sa vanjske i unutarnje strane i ostavite da se osuši. Za izradu srca žicu dužine oko 40 cm presavinite na pola, kliještima čvrsto držite krajeve žice i namatajte žicu kako je prikazano na slici. Napravite srca koliko želite, mi smo 7. Srca položite na foliju i izravnajte žicu prstima da što više prione na foliju, stapke možete pričvrstiti selotejpom za foliju. Crvenom window bojom debljim slojem ispunite srca, pri tom pazite da nema praznina tj. da je spoj boje i žice popunjen. Ostavite do sutra da se osuše.


Suha srca odlijepite sa folije te ako je boja prešla preko žice odrežite višak. Namotajte stapke zajedno u buketić. Prema visini teglice odredite dužinu buketića, znači višak stapki odrežite kliještima. Na dno teglice stavite komadić zgužvane alu folije da zatvorite rupicu kako gips ne bi iscurio. Gips umiješajte u omjeru 1:0,55 ili kako je navedeno na vrećici. Nalijte gips malo više od pola teglice i upiknite buketić. Obzirom da je gips još u tekućem stanju, da buketić ne bi padao, kvačicom ga zakvačite tako da bude polegnuta na teglicu i drži buketić ravno.

Kada se gips stisne prekrijte ga zelenom travicom i prvi proljetni cvijet ste posadili.

 

p.s.

I kada prođe Valentinovo, može krasiti vaš dom i uvijek vas podsjetiti da je ljubav najvažnija.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...