Potreban materijal: mala žardinjerica, dvije teglice tratinčica, zemlja, salveta, ljepilo za salvetnu tehniku, bezbojni akrilni lak, kist, mala stiropor jaja, gips, kalup za odljevke, akrilne boje, zeleni sisal, rafija, čačkalice, drveni štapići, pištolj za vruću plastiku

 

 

Pripremite malu žardinjericu i tratinčice.

Žardinjeru premažite ljepilom za salvete i postavite pažljivo salvetu kojoj ste odvojili donja dva bijela sloja tako da je ostao samo dio sa uzorkom.

Postavljenu salvetu poravnajte prvo suhim kistom i prstima pa tek onda još jednom premažite ljepilom po salveti. Ostavite da se osuši.

Mala stiropor jaja obojite akrilnom bojom u crvenu, zelenu i žutu boju. Ostavite da se osuši. Umješajte gips tako da u hladnu vodu sipate gips, izmješajte i uspite u kalupe, ostavite da se osuši. Najbolje vam je koristiti električarski gips (kada se osuši vrlo je lagan i cijena mu je vrlo povoljna) i umiješajte ga npr. u omjeru 3:1 (gips:voda) tako da bude kao rijetko tijesto.

Osušene gipsane odljevke npr. zeku obojite u žutu boju. Ukoliko nemate kalup i gips, zečekai koku izrežite iz kartona ili koristite gotove uskršnje ukrase.

Kada se je osušilo ljepilo na žardinjeri, posadite tratinčice. Žardinjeru još dodatno prelakirajte bezbojnim lakom radi zaštite i dodatnog sjaja također i zeku, koku i male pisanice.

Drvene štapiće obojite u žutu boju.

Štapiće zalijepite na zeku i koku pištoljem na vruću plastiku. Iz zelenog sisala napravite mala gnijezda u koje postavite pisanicu i u nju upiknite čačkalicu.

Pripremljene ukrase upiknite u žardinjeru među tratinčice onako kako vam se najviše sviđa.

I to je to, Vesele tratinčice su gotove!

 

p.s.

Neka na Cvjetnicu vaš dom ukrase mirisi i boje proljeća!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...