Jadransko more

 

 

 

Potreban materijal: svijetlo plavi materijal, tamno plavi materijal, karton, alu folija, srebrna trakica, pic tixx glitter- srebrni, ljepilo glitter - tamno plavo ili šljokice tamno plave, škare, olovka, pištolj na plastiku

 

Izradu kostima radimo ljepljenjem pomoću pištolja na plastiku, ali ako imate šivaću mašinu sve možete i sašiti.

Plašt - Potreban Vam je materijal širine 140 cm i dužine - izmjerite visinu mališana (uzmite u obzir i porub 10 cm), najbolje će poslužiti materijal za podstave (cijena je ok). Materijal raširite, presavinite porub 10 cm i pomoću pištolja napravite dva šava kroz koji ćete provući traku kojom ćete vezati plašt. Toplu plastiku na materijalu čvrsto pritisnite da se jako zalijepi.

Pošto ne koristite šivaću mašinu rubove koji bi se mogli "cufati" prijeđite pic tixxom i razmažite prstima. Na taj način ste učvrstili rubove i ukrasili plašt. Cijeli plašt naizmjenično prijeđite pic tixxom i gliter plavim ljepilom i razmažite prstima. Tim postupkom dobili ste efekt pučine koja se ljeska na suncu. Svako more ima i stanovnike pa krenimo.

Na kartonu nacrtajte i izrežite ribu, školjku, zvijezdu i meduzu. Dobivenim šablonama izrežite 20-tak likova iz kartona i svaki obucite u alu foliju koju ste prije toga malo pogužvali. Jedino za zvijezdu izrežite oblik u foliji i nalijepite s jedne i druge strane. Meduzi iz folije napravite krakove i pričvrstite na tijelo pištoljem. Zvijezdama i meduzama možete nacrtati glitter ljepilom oči, osmijeh i nos. Sve stanovnike ukrasite plavim glitter ljepilom.

Na srebrnu traku koju ste izrezali u dužini plašta (4 puta) nalijepite pomoću pištolja pet likova. Vrhove traka zalijepite na plašt. Na prednju stranu plašta sa desne i lijeve strane po jednu i na leđa dvije trake. Ukoliko želite možete i kroz dužinu učvrstiti trake. Plašt je gotov.

Haljina- Dva komada tamnoplavog materijala širine 50 cm i dužine - ovisi o visini Vašeg djeteta, stavite jedan na drugi nakon što ste izrezali na prednjici malo dublji izrez, a na stražnjem dijelu malo manji izrez. Izreze ćete najlakše napraviti da materijal prepolovite uzdužno i izrežete izreze. Naramenice spojite pištoljem i preokrenite haljinu na pravu stranu. Rubove koji bi se mogli "cufati" prijeđite pic tixxom i razmažite ga prstima. Bočne dijelove ne trebate spajati.

Na haljinu nalijepte jednu ribu i zavežite pojas oko nje. Haljina je gotova.

Pojas: Iz tamnoplavog materijala izrežite pojas širine 10-tak cm i dužie 1 m. Na krajevima samo zavežite po dva čvora i to je to.

 

Kruna: Iz kartona izrežite krunu široku 5-6 cm i dužine koju izmjerite po Vašem djetetu. Krunu obucite u tamnoplavi materijal koji ste izrezali po veličini krune. Materijal nalijepite pomoću pištolja na krunu.

Krunu zalijepite da dobijete krug i ukrasite ribama i školjkama. Izrežite 8 srebrnih trakica i nalijepite na stražnju stranu krune sa unutarnje strane.

 

Kruna je gotova!

 

 

Završetkom krune završili ste izradu kostima Jadransko more.

p.s.

Ovim kostimom predočite svojoj djeci ljepotu, snagu i dubinu našeg plavog mora. Čuvajmo ga!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...