Potreban materijal: plastični čepovi, špreploča ili čvršći karton, vodene bojice, ljepilo u stiku.

 

 

 

 

 Za ovu morsku sliku potrebni su plavi, zeleni, žuti i narančasti čepovi. Pripremite čepove i komad šperploče ili kartona ili .... ono što se stavlja za pozadinu ormara ili ... nešto slično. Veličina šperploče ovisi o slici i prikupljenim čepovima. Najprije posložite čepove u sliku kako biste odredili točnu veličinu ribe i morskih trava koje ćete slagati. Zatim, maknite sa slike sve plave čepove kako biste dobili točan položaj zelenih morskih trava i žuto/narančaste ribe. Običnom olovkom ocrtajte ribu i trave i maknite sve čepove sa ploče.

Prema ocrtanim dijelovima obojite ploču vodenim bojama i ostavite da se dobro posuši. Ljepilo u stiku nanosite na čepove i lijepite ih prema boji na ploču. Najprije lijepite centralne dijelove slike, ribu i morske trave.

Šire čepove možete popuniti užima u drugoj boji i tako obogatiti sliku. Ne zaboravite i na jedan tamniji čep za oko. Nakon ribe i morskih trava na redu je more. Dio po dio, od ribe prema vanjskim dijelovima slike, popunjavajte plavim čepovima.

I to je to, eko morska slika je gotova!

 

 

p.s.

Uživajte u izradi neobičnih slika od čepova sa svojom djecom, a dok ih izrađujete podsjetite se na važnost razvrstavanja otpada i čuvanje prirode i okoliša.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...