Potreban materijal: rokovnik, salveta sa uzorkom, lak i ljepilo za salvetnu tehniku, lak za raspucavanje, akrilne boje (bež, zlatna, crna, ljubičasta, žuta, narančasta), drvene-akvarel bojice, spužvica, kistovi, škare.

 

 

Rokovnik obojite (tunkajući spužvicom ili kistom) u ljubičastu boju koju ste nijansirali dodavajući kap-dvije crne i žute boje. Kada se posušio nanesite lak za raspucavanje i ostavite neka se i on dobro posuši.

 

Bež boju malo "oživite" tako da u nju dodate po nekoliko kapi (odredite sami željenu nijansu prema uzorku na salveti) zlatne, smeđe, žute i narančaste boje. Ovom novo dobivenom nijansom tunkajući pofarbajte prednju stranu rokovnika. Pazite da ne prelazite preko već obojanog dijela jer tako prekrivate pukotine koje su vidljive već nakon nekoliko sekundi.

 

Dijelove salvete koje želite postaviti na rokovnik počupkajte prstima kako bi rubovi bili nepravilni i ljepše se stopili sa podlogom. Odvojite im donje bijele slojeve.

 

Na rokovnik nanosite ljepilo za salvetnu tehniku, pažljivo postavljajte dijelove salvete i pažljivo ih premažite sa još jednim slojem ljepila.

 

  

Za daljnje dotjerivanje rokovnika potrebne su vam drvene-akvarel bojice (crvena, zelena, smeđa). To su bojice koje su odlične za sjenčanje. Koristite ih tako da malo zašarate na mjestima koja želite sjenčati u boji koja odgovara uzorku na salveti. Nakon toga ju razmazujte u vodi malo namočenim kistom ili prstom, ili jednim i drugim. Koristite sva raspoloživa sredstva :).

   

  

Pomognite si i papirnatom maramicom ako je negdje previše boje ili previše vlažno. Preklapajte nijanse bojica jedne preko drugih, razmazujte ih, zamislite da ste Van Gogh i uživajte u stvaranju ove prekrasne slike.

  

Tanjim polosnatim kistom izravnajte rub slike u boji podloge. Na vrpcu-bookmarker postavite perlicu koja će uptpuniti ovo vaše remekdjelo. I to je to!

 p.s.

Recepti, planovi, sastanci, uspomene, ...... toliko toga možet biti u ovom rokovniku. 

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...