Potreban materijal: platnena vrećica, salveta sa cvjetnim uzorkom, ljepilo za salvetnu tehniku za tekstil, šljokasti flomaster za tekstil, mekani kist, karton za šablonu, škare.

 

 

Pripremite platnenu vrećicu, ako je malo pogužvana - ispeglajte ju kako biste lakše zalijepili motiv sa salvete. Na kartonu nacrtajte oblik cvijeta kakav želite te prema toj šabloni iscrtajte cvjetove na salveti.

 

Izrežite ocrtane cvjetove te odvojite donja dva bijela sloja salvete. U vrećicu umetnite komad folije ili masnog papira ili najlona kako vam se nebi slijepila prilikom nanošenja ljepila.

 

Na pripremljenu vrećicu posložite cvjetove onako kako biste ih željeli fiksirati. Pomaknite cvijet i na njegovo mjesto na vrećici kistom nanesite ljepilo za salvete. Pažljivo postavite cvijet, utapkajte ga prstima na vrećicu te ga još jednom premažite ljepilom za salvete. Budite jako pažljivi sa kistonm jer se salveta lako može rastrgati.                                                                                                                                                                                                                              Neka vas ne brine nanošenje ljepila na vrećicu je sve ono što ste stavili izvan rubova cvijeta nakon sušenja neće se vidjeti.

Kad ste polijepili sve cvjetove ostavite ih da se dobro posuše. Suhim cvjetovima ocrtajte rubove šljokastim flomasterom za tekstil, a također naglasite pojedine dijelove na samoj salveti.

I to je to! Poigrajte se cvjetnim uzorcima i napravite si najljepšu proljetnu platnenu vrećicu!

 

p.s.

Nije važno da li su to cvjetići ili .... leptirići, važno je da ste se zabavili...... i podsjetili se na važnost očuvanja prirode i okoliša.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...