Potreban materijal: drvene kutijice (veličina cca 6x6 cm), akrilne boje, ljepilo u stiku, škare, tanki crni flomić (za CD), satenska trakica, gusta perlasta boja u tubi (pictixx), drvofix, ljepilo za salvetnu tehniku, bezbojni akrilni lak.

 

 Roza kutijica:

Ideja za ovu kutijicu potekla je od jedne sličice ( na papiru za decoupage ) koja se tu negdje stalno motala i konačno pronašla svoje mjesto. Obzirom na boje na sličici, kutiju pofarbajte u dvije nijanse roze boje. Donji dio iznutra i izvana pofarbajte tamnijom bojom, a poklopac, za početak samo iznutra.

Nanesite na poklopac ljepilo za salvetnu tehniku, postavite sličicu na ljepilo (obzirom da je na decoupage papiru možete ju prije namočiti u hladnoj vodi, ali nije potrebno) i još jednom premažite ljepilom. Kako je u pitanju papir (a ne salveta) ljepilo neće prodirati kroz sličicu. Potrebno je kistom istjerati sve mjehuriće zraka i slojeve ljepila. Pustite da se posuši.

Nakon sušenja, pažljivo kistom popunite ostatak poklopca rozom bojom. Pripremite i odmjerite potrebnu dužinu satenske trakice u boji donjeg dijela kutije kojim ćete obrubiti poklopac. Prije lijepljenja trake polakirajte kutijicu bezbojnim akrilnim lakom.

Nakon sušenja laka, ljepilom u stiku prijeđite rubni dio poklopca i zalijepite traku. Napravite, također uz pomoć ljepila u stiku, mašnu i zalijepite ju na trakicu na poklopcu.

U sredinu mašne istisnite perlastu točkicu i ostavite da se posuši. Ukoliko nemate pictixx u odgovarajućoj boji, možete staviti malu perlicu ili mali prozirni gumbić. Kutijica je gotova.

 

Još samo čokoladni bombon i spremni ste iznenaditi nekoga!

 

 

 

 

Šarena kutijica:

Za ovu kutijicu zaslužan je jedan mali šareni drveni leptirić. Letio je letio i odlučio se smjestiti upravo na ovu kutijicu. Kutijicu i poklopac samo sa unutarnje strane pofarbajte svijetlo plavom akrilnom bojom. Poklopac sa gornje strane pofarbajte svjetlijom nijansom. U bijelu boju dodajte kap-dvije svijetlo plave i nepravilno nanesite na poklopac, tako da se vidi da su miješane dvije boje.

Obzirom na boje na leptiriću, pripremite i različite boje za farbanje kutije. Naravno, leptirića lako možete i sami napraviti. Razvaljajte tanko bijeli glinamol (ili das masu), izrežite oblik leptira, a kada se posuši pofarbajte ga kako želite.

Za bojanje kutije trebate plosnati uži čvršći kist. Odlučite se za raspored boja i lagano kružite kistom po kutijici. Naravno da to neće biti crte koje izgledaju kao da su povučene uz ravnalo pa ćemo ih još dodatno urediti tankim crnim flomasterom.

Odlučite se za neki uzorak (nešto od ponuđenog ili neki vaš) i crtajte po kutijici. Dat ćete joj jedan poseban izgled, neobavezan, maštovit, razigran, razbarušen, .....

Šarenog leptirića drvofixom ili pištoljem na vruću plastiku zalijepite na poklopac kutije. Poklopac također dodatno ukrasite tankim flomićem, nacrtajte mu neki okvir ili.....

 

Ovom veselom kutijicom, punom šarenih bombona, uljepšajte nečiji dan.

 

 

 

 

 

 

 

p.s.

Zimi je uskoro kraj, proljeće je na vratima, vjerujemo da i vi razmišljate sve šarenije i šarenije.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...