Kreativna radionica Božić

 

   

 

Potreban materijal: drvena kutijica, salveta sa sobićem ili nešto slično, akrilna smeđa i bijela boja, decoupage ljepilo, bezbojni akrilni lak, ljepilo u sticku, crvena vrpca, zlatna nit, mali praporac, zlatna patina, zlatne šljokice, spužvica, kist, škare

 

Drvenu kutijicu obojite smeđom bojom komadićem spužviice, ali ne tunkajući već povlačeći poteze kao kistom. Na spužvicu nanesite "škrto" boju, na taj načine ćete ravnomjerno obojiti kutijicu, a boja će se skroz upiti u nju tako da će izgledati baš kako treba., bez previše  slojeva boje. Kutijicu obojite smeđom bojom izvana i iznutra osim poklopca s vanjske strane. Poklopac obojite bijelom bojom na isti način.

 

Na obojeni poklopac nanesite kistom malo decoupage ljepila, postavite salvetu (gornji sloj sa motivom, ostala dva bijela uklonite)  i izvana kistom od sredine prema vanjskim rubovima nanosite decoupage ljepilo. Ukoliko vam se salveta malo pogužvala ili vam je ostao mjehurić zraka, nanesite malo na prst ljepila i prstom poravnajte salvetu. Ostavite da se osuši.

Na osušenu smeđu boju nanesite krpicom ili papirnatom maramicom zlatnu patinu, ali samo malo, malo. Ukoliko nemate patinu nanesite suhom spužvicom malo, malo zlatne boje i brzim pokretima prijeđite preko kutijice, višak obrišite krpicom.

Na rub poklopca nanesite malo zlatnih šljokica. Kada ste gotovi sa nanošenjem patine i šljokica i kada je sve suho na cijelu kutjicu (poklopac, izvana i iznutra) kistom nanesite bezbojni akrilni lak.

Bočno na kutjicu nanesite ljepilo u sticku i postavite zlatni konac, oko kutijice omotajte crvenu vrpcu, kraj zalijepite također ljepilom u sticku. Na krajeve zlatnog konca provucite praporac i zavežite.

 

Također i trakicu premažite bezbojnim akrilnim lakom.

U kutijicu poklončić ili fini bombončić! I to je to!

 

p.s.

Zar nije prosinac najljepši mjesec u godini? Uživajte u svakom trenutku!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...